Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На захист довкілля Миколаївщини надійшло майже 10 млн грн  екологічного податку 

опубліковано 26 квітня 2024 о 09:00

Контроль за справлянням екологічного податку, як одного з фінансових компенсаторів шкоди, що завдається природі, є і залишатиметься одним з актуальних завдань ДПС Миколаївщини.

У першому кварталі 2024 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено надходження до бюджетів екологічного податку у сумі майже 10 млн гривень. Відповідно до розподілу коштів від сплати податку до державного бюджету надійшло понад 6,5 млн грн, місцеві бюджети області отримали на відновлення довкілля – 3,4 млн гривень. 

Нагадаємо, що екологічний податок сплачується суб’єктами господарювання за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, у тому числі за викиди двоокису вуглецю в обсязі понад 500 т з початку поточного року, за скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, за розміщення та тимчасове зберігання відходів, у т.ч. радіоактивних.   

Надходження екологічного податку є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів. Сплачуючи екологічний податок, підприємства частково відшкодовують негативні наслідки своєї господарської діяльності та сприяють відновленню природних ресурсів.