Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини здійснює контроль за додержанням законодавства про оплату праці

опубліковано 23 травня 2024 о 09:55

З метою упередження вчинення порушень у сфері державного регулювання оплати праці та дотримання норм законодавства щодо нарахування мінімальної заробітної плати фахівцями Головного управління ДПС у Миколаївській області проводяться позапланові перевірки. 

За результатами контрольно-перевірочної роботи, в частині легалізації зайнятості населення, підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства щодо виплати мінімальної заробітної плати, податковою службою Миколаївської області з початку 2024 року проведено 138 документальних перевірок.

За порушення податкового законодавства донараховано податків та зборів разом із штрафними санкціями та пенею у розмірі 5,2 млн грн, до бюджету надійшло 1,9 млн гривень.  

Крім цього, шляхом кабінетного аудиту з початку поточного року відпрацьовано 38 звернень громадян, які надійшли до ГУ ДПС у Миколаївській області, із них у 11 зверненнях порушувались питання використання неоформленої найманої праці. 

У 2024 році фактичні перевірки фізичних осіб – підприємців з питання використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин не проводились. 

ДПС Миколаївщини закликає роботодавців області дотримуватися вимог трудового законодавства, адже оформлення трудових відносин із найманими працівниками відповідно до законодавства, сплата податків та єдиного внеску – це міцна оборона України, гарантований розвиток економіки, покращення інвестиційного клімату, зростання рівня соціальної захищеності, благополуччя кожної сім’ї і гідні умови праці для кожного. 

Пам’ятайте! Сплачуючи податки, ви перш за все, підтримуєте наших захисників, які боронять від ворога нашу країну.