Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аграрії - «спрощенці» сплатили до бюджету майже 222 млн гривень

опубліковано 29 травня 2024 о 11:10

Головне управління ДПС у Миколаївській області зазначає, що відповідно до Податкового Кодексу України сільськогосподарський товаровиробник – це юридична особа незалежно від організаційно - правової форми, яка займається виробництвом сільськогосподарської продукції та її переробкою на власних чи орендованих потужностях, у тому числі власновиробленої сировини на давальницьких умовах, та здійснює операції з її постачання.  

Сумлінні представники малого та середнього бізнесу, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, роблять свій фінансовий внесок у добробут територіальних громад, - стверджують податківці Миколаївської області. 

У поточному році спрощену систему оподаткування IV групи використовують майже 2,5 тисячі платників податків – сільгосптоваровиробників, у яких частка виробленої сільгосппродукції за рік дорівнює або перевищує 75 відсотків.   

Станом на 27.05.2024 сільгосптоваровиробниками Миколаївщини, які використовують спрощену систему оподаткування IV групи, до місцевих бюджетів області перераховано єдиного податку разом з мінімальним податковим зобов’язанням, у сумі майже 222 млн гривень.