Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Миколаївщина: З початку року власники автівок сплатили до місцевих скарбниць майже півтора мільйона гривень транспортного податку

опубліковано 31 травня 2024 о 09:32

Транспортний податок - одне з джерел наповнення місцевих бюджетів, адже він повністю залишається у розпорядженні місцевих громад.   

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, що станом на 30.05.2024 до місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено майже 1,5 млн грн транспортного податку, що на 406 тис. грн більше, ніж на відповідну дату минулого року. Основна сума сплаченого податку, а саме 967 тис. грн, була перерахована власниками авто - фізичними особами. Внесок у сплату транспортного податку від юридичних осіб склав майже 487 тис. гривень.  

Нагадуємо, що об’єктом оподаткування транспортним податком є транспортні засоби, з року випуску яких минуло не більше 5 років та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати. Ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік.   

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що транспортний податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення - рішення, юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.