Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Купчишина: На обліку в ДПС Миколаївщини – понад 104,5 тисячі платників податків

опубліковано 11 червня 2024 о 15:21

Здійснення підприємницької діяльності передбачає додержання певних процедур, серед яких основною є реєстрація суб’єкта господарювання в державному органі – нагадує заступниця начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина.

Податківиця звертає увагу підприємців, що державна реєстрація є обов’язковою умовою провадження усіх видів підприємницької діяльності та запорукою законності її ведення.

Податкова служба Миколаївщини висловлює вдячність усім платникам податків, які дотримуються вимог законодавства та сумлінно виконують зобов’язання перед державою. 

Ольга Купчишина повідомила, що станом на 01.06.2024 за даними аналітичної звітності ДПС у контролюючих органах Миколаївської області на податковому обліку перебуває понад 104,5 тисячі платників податків. Зокрема, в ДПС Миколаївщини обліковується 51339 юридичних осіб та 53223 фізичних осіб – підприємців.

У січні – травні 2024 року у податкових інспекціях області взято на податковий облік 3765 новозареєстрованих суб’єктів господарської діяльності, з них 415 юридичних осіб та 3350 фізичних осіб – підприємців. Поряд з цим, за вказаний період припинили діяльність 2446 суб’єктів господарської діяльності, з них 376 юридичних осіб та 2070 фізичних осіб – підприємців.  

Слід відмітити, що станом на 01.06.2024 в Реєстрі платників ПДВ по ГУ ДПС у Миколаївській області обліковується 5518 суб’єктів господарювання, в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків по Миколаївській області зареєстровано понад 1,1 мільйон фізичних осіб.

Тож, шановні платники та громадяни, подбайте про реєстрацію у випадку здійснення системної господарської діяльності з продажу товарів чи надання послуг.

Пам’ятайте! Відсутність державної реєстрації призводить до притягнення відповідних посадових осіб до адміністративної (ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та, в певних випадках, до кримінальної (ст. 201 Кримінального кодексу України) відповідальності.