Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Миколаївська обласна організація Всеукраїнської професійної спілки працівників органів державної податкової служби відзначає своє 26-річчя

опубліковано 21 червня 2024 о 15:24

Сьогодні нікого не треба переконувати, що без активної позиції громадських організацій, у тому числі профспілок, не може відбутися утвердження демократії і громадянського суспільства у державі. Адже саме соціальний діалог є частиною світогляду влади та головним інструментом державної політики. 

Миколаївська обласна професійна спілка працівників органів державної податкової служби почала свою діяльність з 22 липня 1998 року. Профспілку утворено з метою здійснення представництва та захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників податкової служби Миколаївської області, провадження, відповідно чинного законодавства, різноманітних форм роботи серед членів профспілки.

За роки діяльності робота організації направлена на захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки.

Від початку роботи профспілка зайняла чітку позицію докладати максимум зусиль, щоб рівень захисту працівників, їх оздоровлення, спортивної та культурно-освітньої роботи відповідав сучасним вимогам. 

Колектив організації завжди відкритий до діалогу, тому кожен може звернутися за порадою чи допомогою, висловити проблемні питання та проблеми, після чого вживаються заходи щодо вирішення того чи іншого питання, розглядаються різні варіанти для прийняття відповідних рішень.

Профспілкова робота – дуже багатогранна. Ця робота пов’язана з людьми – різними особистостями, тому потребує уважності, чуйності, відповідальності, професійного індивідуального підходу до вирішення усіх питань.

Результативність роботи профспілки залежить, в першу чергу, від профспілкового активу – від тих, кого обирають працівники служби. Постійно триває активна робота з профспілковими активістами, адже саме голова профкому є тим індикатором, який стоїть між керівником та працівником, та від якого залежить атмосфера у колективі. 

Слід зазначити, що у податкових інспекціях обрано профспілкові комітети, які проводять роботу безпосередньо на місцях. Зазвичай на посаду керівника профкому обирають цілеспрямованих, витривалих, стійких до навантажень, енергійних людей, які будуть вести активну та продуктивну громадську діяльність, захищаючи інтереси людей. Досить важливими чинниками у виборі людини на цю посаду є довіра працівників саме до цього кандидата, з яким можна поділитися своїми успіхами, радощами та якому можна довірити свої проблеми, і який справді зможе допомогти у скрутну хвилину.

Усім відомо, що робота на державній службі досить напружена: ненормований робочий день, праця у вихідні та святкові дні, відрядження, робочі поїздки, підвищення кваліфікації тощо. Якщо поряд з цим людина ще й працює на профспілковій ниві – честь та хвала їй за активну позицію.

Голова Миколаївської обласної професійної спілки працівників органів ДПС Ольга Григор’єва відмітила, що профспілкові керівники первинних організацій – це безцінний капітал, яким можна по-справжньому пишатись. Велика вдячність активістам за їх тяжку, але таку важливу роботу. 

Ми з глибокою повагою говоримо про тих, хто почав працював від початку створення профспілки податківців, хто сердечністю, енергією і величезною любов’ю до людей вніс свою частку у діяльність організації, - зазначила очільниця спілки.

Цьогоріч відзначається 26-річчя від дня утворення нашої профспілки. Починаючи з дня заснування спілки, профспілкові організації очолюють досвідчені фахівці – Куделя Вікторія, Шатохіна Ольга, Абрамова Наталя. Упродовж цих 26 років до роботи в профспілці долучилося багато молодих активістів Сілочі Лариса, Редька Лілія, Чекрижова Світлана, Асютіна Наталя, Дмитренко Андрій та інші, які продовжують виконувати цю багатогранну роботу. 

Робота профспілкового колективу дає свої позитивні наслідки. Зокрема, Всеукраїнською профспілкою працівників органів державної податкової служби позитивно оцінено результати роботи Миколаївської обласної Ради профспілки. Багатьох профспілкових активістів нагороджено Знаками пошани, Почесними грамотами та Подяками за роботу.

Ольга Григор’єва повідомила, що станом на 01.01.2024 на обліку перебуває 584 члена профспілки, або 92,8 відс. від чисельності працюючих у службі області – це 13 первинних профспілкових організацій.

Профспілка приділяє значну увагу питанням надання матеріальної допомоги, оздоровлення, культмасової та спортивної роботи для членів організації та членів їх сімей.

Нажаль, страшні події, що зараз відбуваються в нашій країні внесли корективи у діяльність профспілки, однак з перших днів війни колектив спілки продовжує допомагати людям.

Члени Президії та Ради профспілки активно приймають участь у організації видачі гуманітарної допомоги членам профспілки та ветеранам податкової служби. Окрім цього, своєчасно надавалась та за потреби продовжує надаватися допомога тим, хто постраждав внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, на лікування та тим, хто опинився в складних життєвих ситуаціях.

Тільки у 2022-2024 роках профспілковими організаціями області надано матеріальної допомоги членам профспілки та членам їх сімей у сумі 885,9 тис. гривень. 

Навіть у такий нелегкий період продовжується робота щодо оздоровлення членів профспілки та їх дітей у 10 санаторіях, на ці цілі витрачено 716,8 тис. гривень. Також організовувались поїздки вихідного дня на Тилігульський лиман, в Мигію, Чигирин, Одесу та інші поїздки. 

В рамках провадження культмасової роботи усі члени профспілки отримують вітання та подарунки до свят, а до новорічних свят діточки насолоджуються смачними солодощами. 

З метою оздоровлення членів профспілки постійно проводяться заняття з бодіфлексу, фітнесу та заняття з настільного тенісу для усіх бажаючих тощо.

З перших днів війни члени профспілки беруть активну участь у волонтерському русі. Так, за співпраці з депутатами місцевих рад, благодійними, громадськими та іншими організаціями надавали гуманітарну допомогу мешканцям постраждалих селищ, ветеранам та працівникам податкової служби, мирному населенню міста Миколаєва, міста Херсона та області, які звертались за допомогою.

Разом з іншими волонтерами організовували та надавали допомогу військовослужбовцям з різних підрозділів Збройних Сил України: продукти харчування, засоби гігієни, речі тощо. Передано 22 автошини для автомобілів, частково взято фінансову участь у придбанні 2-х автомобілів, придбано планшет вартістю 14000 гривень тощо.

Ольга Григор’єва: Ми розуміємо, що наше життя вимагає від профспілки нових підходів, зміни стилю і методів роботи, тому разом з профактивом будемо вирішувати усі задачі, поставлені перед профспілкою. Потрібно більш ефективно використовувати надані нам права і повноваження, виконувати основні задачі, які стоять на наступний період перед обласною профспілкою працівників органів ДПС. 

Словом, наша головна мета захищати права членів профспілки на достойну працю, продуктивну зайнятість, належну соціальну захищеність та соціальне забезпечення. Наша сила в укріпленні обласної профспілки, усіх її членських організацій. Отже, тільки міцна та згуртована профспілкова організація здатна реально захистити людину. У єдності наша сила – тож продовжуємо і далі стояти на захисті інтересів працівників податкової служби Миколаївщини!

3 26-ою річницею створення Миколаївської обласної професійної спілки працівників органів ДПС!