Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На захист довкілля Миколаївщини надійшло майже 28 млн грн екологічного податку   

опубліковано 27 червня 2024 о 09:41

Контроль за справлянням екологічного податку, як одного з фінансових компенсаторів шкоди, що завдається природі, є і залишатиметься одним з актуальних завдань ДПС Миколаївщини.

У січні – травні 2024 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено надходження до бюджету екологічного податку у сумі 27,9 млн гривень. Відповідно до розподілу коштів від сплати податку до державного бюджету надійшло 17,6 млн грн, місцеві бюджети області отримали на відновлення довкілля 10,3 млн гривень. 

Нагадаємо, що екологічний податок сплачується суб’єктами господарювання за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, в тому числі за викиди двоокису вуглецю в обсязі понад 500 т з початку поточного року, за скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, за розміщення та тимчасове зберігання відходів, у т.ч. радіоактивних.   

Надходження екологічного податку є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів. Сплачуючи екологічний податок, підприємства частково відшкодовують негативні наслідки своєї господарської діяльності та сприяють відновленню природних ресурсів.