Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: Відбувся відвертий діалог податківців з представниками бізнесу та громадськості

опубліковано 11 липня 2024 о 10:59

Вчора, 10 липня, відбулося чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Миколаївській області (далі – Громадська рада), під час якого було розглянуто ряд актуальних питань оподаткування у період дії воєнного стану, обговорено останні податкові зміни та законодавчі новації.  

В. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв зазначив, що незважаючи на складний, як для всієї держави, так і для бізнесу час, підприємства продовжують працювати та наповнювати бюджети, долаючи виклики та загрози, створені агресором. Керівник обласної податкової служби відзначив стабільність податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів у першому півріччі 2024 року. Ми розуміємо всю складність ситуації для бізнесу, втім, ділова активність регіону є доволі високою. Попри труднощі воєнного стану суб'єкти господарювання сумлінно виконують свої податкові зобов'язання, про що свідчать показники наповнення бюджету. Податківець звернув увагу, що як фахівці служби, так і він особисто відкриті до зустрічей з бізнес-спільнотою, громадськістю та діалогу з платниками податків.

У ході засідання фахівці ГУ ДПС у Миколаївській області надали фахові роз’яснення присутнім представникам громадськості та бізнесу з актуальних питань запровадження РРО/ПРРО, декларування доходів громадян та сплати податків фізичними особами за 2023 рік, сплати майнових податків та мінімального податкового зобов’язання, обліку платників у І півріччі 2024 року тощо.

Голова Громадської ради Іван Сакаль зазначив, що окремі райони Миколаївщини значно постраждали від наслідків бойових дій, завдана шкода або знищене майно мешканців та бізнесу регіону, земельні ділянки, забруднені вибухонебезпечними предметами, тому акцентував увагу присутніх на особливостях застосування окремих норм чинного законодавства.  Важливо, аби контролюючі органи під час впровадження законодавчих змін, особливо щодо зміни ставок податків, обов’язково враховували думку, аргументи та пропозиції представників громадськості та бізнес-спільноти.

Окрім цього, розглянуто також проблемні питання енергонезалежності підприємств, у тому числі легкої промисловості, та розгляд пропозицій щодо вирішення проблем у зазначеній сфері.

Громадською радою при ГУ ДПС у Миколаївській області вирішено направити пропозиції до вищих органів влади для подальшого розгляду.

Члени Громадської ради мали змогу задати запитання фахівцям податкового органу та висловити свої думки. 

Засідання пройшло у форматі конструктивного діалогу, учасники зустрічі отримали вичерпні відповіді на питання, що їх цікавили.