Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники ДПС та банківської спільноти обговорили питання формування та подання файлу SAF-T UA

опубліковано 24 липня 2024 о 14:51

Механізмам вирішення проблемних питань, що виникають у представників банківських установ щодо формування та надання до контролюючих органів стандартного аудиторського файлу (SAF-T UA), була присвячена зустріч за участі фахівців Державної податкової служби України.

До онлайн-заходу долучились представники Міністерства фінансів України, Національного банку України, банківських асоціацій, банків та ІТ-компаній − розробників програмного забезпечення.

Враховуючи специфіку діяльності банківської сфери, під час зустрічі були відпрацьовані загальні проблемні питання, зокрема, щодо опрацювання / приведення інформації, отриманої з операційних систем банків, під формат SAF-T UA.

Фахівці ДПС надали детальні відповіді на всі запитання представників банківської спільноти щодо формування файлу SAF-T UA та акцентували увагу на можливості продовження взаємодії, зокрема, у рамках меморандумів про тестове відпрацювання формування SAF-T UA банківськими установами.

Нагадаємо, що детальна інформація щодо формування на надання стандартного аудиторського файлу (SAF-T UA), а також актуальні питання – відповіді та розʼяснення з цієї тематики розміщені на вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/saf-t-ua/.