Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Миколаївщини підтримали українську армію на 692,3 млн грн   

опубліковано 15 жовтня 2024 о 09:08

Платники податків Миколаївщини активно підтримують Збройні Сили України, сумлінно та прозоро сплачуючи військовий збір. 

Так,  у січні – вересні 2024 року до державного бюджету забезпечено 692,3 млн грн військового збору, надходження перевищили показник дев’яти місяців 2023 року на 40,3 млн гривень. Питома вага військового збору у загальній сумі надходжень до державного бюджету становить 7,4 відсотка. Про це повідомив виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв.

Очільник податкової служби Миколаївщини зазначив, що стабільне надходження до бюджету військового збору свідчить про ефективність вжитих заходів з детінізації доходів, зокрема, щодо легалізації заробітної плати, а також про відповідальність та патріотизм платників податків, які сумлінно виконують свій конституційний обов’язок щодо сплати податків до бюджету, у т.ч. і військового збору. 

Нагадаємо, військовий збір справляється із доходів, які відповідно до податкового законодавства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. До них належать заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди, орендна плата, виплата дивідендів, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна тощо.

Військовий збір – це внесок кожного офіційно працюючого українця у підтримку Збройних Сил України. Дякуємо платникам за фінансову підтримку українського війська!