Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ДПС Миколаївщини відбувся "круглий стіл" щодо новацій законодавства у застосуванні РРО/ПРРО

опубліковано 11 серпня 2023 о 13:51

За ініціативи керівника податкової служби Миколаївщини Олексія Пономарьова у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області відбувся «круглий стіл» за участі представників громадських організацій та підприємців. Обговорили новації податкового законодавства, внесені Законом України від 30.06.2023 №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Серед учасників «круглого столу» Олена Герасимчук, голова Миколаївської обласної профспілкової організація Всеукраїнської професійної спілки працівників малого та середнього бізнесу «Єднання», Олександр Бевко, представник громадської організації «МрійДій», представники бізнесу та податківці. 

До присутніх з вітальним словом звернувся в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Олексій Пономарьов, який підкреслив важливість поставлених завдань щодо необхідності наповнення бюджету коштами, вкрай потрібними для оборони країни і фінансування ЗСУ, об’єднання зусиль влади і громади з реальним бізнесом. «Наразі головне завдання роз’яснювальної роботи – забезпечити умови діяльності бізнесу для системної роботи і сумлінної сплати податків»,- зазначив Олексій Пономарьов.

Як повідомила заступник голови ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина, метою сьогоднішньої зустрічі є донести до представників бізнес-спільноти Миколаївщини питання важливості застосування реєстраторів  розрахункових операцій, зокрема, програмних та допомогти краще розібратися у впровадженні та застосуванні відповідного програмного забезпечення.  За словами податківиці, зареєструвати РРО або ПРРО потрібно до 1 жовтня цього року, тому що з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування штрафних санкцій стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. 

Також, на запитання присутніх відповідали начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Миколаївській області Олександр Федорович, головний державний інспектор відділу організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг, податкових сервісів, розгляду звернень державних органів управління податкових сервісів ГУ ДПС у Миколаївській області Тетяна Кулєшова.      

Найбільше учасників заходу цікавили зміни щодо питання реєстрації РРО/ПРРО, у тому числі безоплатного ПРРО від ДПС, та застосування спрощеної системи оподаткування. 

Учасники зустрічі дійшли висновку про необхідність проведення подальших зустрічей з бізнесом задля дотримання вимог законодавства при здійсненні розрахункових операцій та недопущення порушень законодавчих норм під час провадження господарської діяльності.