Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники громадськості та податківці зустрілися для обговорення питань застосування РРО/ПРРО

опубліковано 08 вересня 2023 о 12:45

У Головному управлінні ДПС у Миколаївській області відбулася зустріч з представниками Миколаївської обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини» щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Відкриваючи засідання, в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв охарактеризував мету зустрічі, а саме донесення до бізнес-спільноти питання важливості застосування суб’єктами господарювання у своїй діяльності реєстраторів розрахункових операцій. 

Як зазначила заступниця начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина, зареєструвати РРО або ПРРО потрібно до 01 жовтня поточного року, тому що з 01.10.2023 відновлено застосування штрафних санкцій стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

На заході податківці розповіли присутнім, що ДПС пропонує до застосування безоплатне ПРРО, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. ПРРО від ДПС, як і всі інші ПРРО, підлягає реєстрації в контролюючому органі. Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі через Електронний кабінет платника податків з використанням цифрового підпису.

Також обговорено питання організації роботи щодо здійснення контролю за додержанням законодавства про оплату праці, у тому числі щодо використання неоформленої найманої праці, підвищення рівня заробітної плати до мінімального розміру та погашення заборгованості із заробітної плати.

Представник Миколаївської обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини» Іван Сакаль висловив сподівання, що такі нововведення допоможуть покращити взаємовідносини між суб’єктами господарювання та контролюючими органами, стабілізують чесну та здорову конкуренцію, а також сприятимуть налагодженню офіційних трудових відносин, що забезпечить наповнення бюджетів та фондів соціального захисту громадян, сприятиме формуванню бюджетів громад, на території яких вони здійснюють свою діяльність.

У ході зустрічі учасниками досягнуто домовленості щодо продовження проведення заходів у такому форматі.