Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Соціальний діалог представників державних відомств та громадськості Миколаївщини у напрямку співпраці

опубліковано 09 жовтня 2023 о 09:48

Сьогодні відбулася зустріч у форматі «круглого столу» між представниками податкової служби, держпраці, пенсійного фонду, центру зайнятості та профспілок Миколаївщини. 

За ініціативою Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці до відзначення Всесвітнього дня дій за гідну працю проведено обговорення проблемних питань, спрямоване на популяризацію ідей гідної праці.

У заході взяла участь заступниця начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина, яка зазначила, що податкова служба на постійній основі співпрацює з держпраці у напрямку легалізації трудових відносин.

Податківиця ознайомила присутніх з результатами проведеної роботи щодо легалізації найманої праці, підвищення заробітної плати найманим працівникам до мінімального розміру, погашення заборгованості із виплати заробітної плати, а також про заходи боротьби з зарплатою у «конвертах».

Повідомила, що при виявленні у ході здійснення контрольно-перевірочних заходів порушень трудового законодавства, усі матеріали направляються до держпраці для вжиття відповідних заходів реагування. 

Також Ольга Купчишина презентувала учасникам заходу новий мобільний застосунок від ДПС «Моя податкова», який надає доступ до електронних сервісів та можливість отримати необхідну інформації або сплатити податки з використанням платіжних систем.

Окрім цього, посадовиця відмітила, що з 01 жовтня 2023 року відновлюється відповідальність суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», що забезпечить вихід бізнесу із тіньової економіки.

Проведення таких заходів сприяє зміцненню співпраці задля досягнення спільної мети та покращенню результатів діяльності.