Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Стратегію професійного розвитку молоді обговорили на зустрічі у Чорноморському національному університеті імені Петра Могили

опубліковано 28 лютого 2024 о 16:24

У форматі круглого столу відбулося засідання на тему: «Професійне наставництво для дієвості публічного сектору в умовах війни та повоєнної відбудови».

Мета зібрання – сприяння розвитку та професійному зростанню публічних службовців, зокрема через становлення системи менторства у закладах вищої освіти. 

У заході взяли участь представники органів влади та навчальних закладів, науковці, студенти, державні службовці.

Під час пленарного засідання, яке відбулося у Чорноморському національному університеті імені Петра Могили, з презентацією щодо професійного розвитку, адаптації та підтримки персоналу в органах Державної податкової служби України виступили заступниця начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина та заступниця начальника управління персоналу ГУ ДПС у Миколаївській області Катерина Дирша .

Ольга Купчишина звернула увагу, що податкова служба Миколаївщини активно співпрацює з навчальними закладами області, приділяючи особливу увагу вихованню молодого покоління як сумлінного платника податків. Посадовиця розповіла про діяльність податкової служби, основні завдання щодо забезпечення платежів до бюджетів та державних цільових фондів, ознайомила з особливостями та перевагами роботи податківців, можливістю кар’єрного зростання, проходження практики та у майбутньому працевлаштування у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області.

Податківиця наголосила, що формування нового покоління державних службовців – завдання номер один у формуванні потужного кадрового складу податкової служби. Сучасна державна служба неможлива без таких аспектів у роботі, як менторство, коли молодим кадрам надається всебічна підтримка та допомога, передаються цінний досвід та знання. 

Ми плануємо кадрове перезавантаження, максимально прозорі конкурси на зайняття вакантних посад, нові кваліфікаційні вимоги, відбиратимемо людей, здатних довести вміння мислити і працювати по-новому. Повірте, практика в податковій - зовсім непоганий старт для подальшого кар’єрного зростання. Однак ми також дуже зацікавлені, аби найкращі кадри залишалися у нас, - зазначила Ольга Купчишина.

У свою чергу Катерина Дирша розповіла присутнім про особливості наставництва та адаптації новоприйнятих працівників у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області, а також про вимоги до прийняття на державну службу, у тому числі в умовах воєнного стану.

На засіданні також обговорювалися питання професійного розвитку і наставництва в органах влади, кадрового забезпечення органів місцевого самоврядування прифронтових територій, напрямки роботи з персоналом, особливості реалізації системи наставництва тощо.

У ході зустрічі відбулося урочисте відкриття Центру тьюторства та менторства Чорноморського національного університету імені Петра Могили.