Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці проводять інформаційно-роз’яснювальні заходи із застосування РРО/ПРРО

опубліковано 17 серпня 2023 о 14:36

Податківці продовжують інформувати громадян щодо важливості та особливостей застосування РРО/ПРРО, обліку товарних запасів та використання електронних сервісів ДПС. 

Працівниками ГУ ДПС у Миколаївській області проведено рейд торговими павільйонами, які розташовані на території Центрального ринку м. Миколаєва, та роз’яснено підприємцям переваги, особливості та механізми застосування і реєстрації реєстраторів розрахункових операцій. 

Фахівці ДПС нагадали, що зареєструвати РРО або ПРРО потрібно до 1 жовтня цього року, тому що з 1 жовтня відновлено застосування штрафних санкцій стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. І у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, буде вжито фінансові санкції.

На численні запитання представників бізнесу відповіли начальник управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області Галина Боненко, начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Миколаївській області Олександр Федорович та головний державний інспектор відділу організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг, податкових сервісів, розгляду звернень державних органів управління податкових сервісів ГУ ДПС у Миколаївській області Тетяна Кулєшова.

Податківці розповіли підприємцям, що ДПС пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. ПРРО від ДПС, як і всі інші ПРРО, підлягає реєстрації в контролюючому органі. Для проведення розрахунків суб’єкт господарювання обирає самостійно РРО чи ПРРО. Якщо надає перевагу ПРРО, то обирає безоплатний ПРРО від ДПС чи комерційний ПРРО. Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі. 

У форматі діалогу були обговорені питання необхідності встановлення РРО, переваги використання ПРРО, оформлення трудових відносин з найманими працівниками та наслідки використання праці неоформлених працівників. 

Слід відзначити, що незважаючи на складну економічну ситуацію, суб’єкти господарювання сумлінно виконують свої податкові зобов’язання та своєчасно сплачують податки і збори до бюджету.