Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці продовжують інформувати підприємців міста Миколаєва щодо важливості застосування РРО/ПРРО

опубліковано 28 вересня 2023 о 15:05

Фахівцями Головного управління ДПС у Миколаївській області проведено чергові зустрічі з підприємцями, які провадять свою діяльність на території міста Миколаєва в районі Баштанського шоссе, щодо особливостей та переваг використання реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО). 

Роз’яснення надаються в рамках проведення інформаційно-розʼяснювальної кампанії щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Податківці нагадують, що з 01 січня 2022 року використання РРО стало обов’язковим для всіх платників єдиного податку ІІ-IV груп оподаткування. РРО/ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку І групи оподаткування та платниками, які не здійснюють розрахункових операцій.

Суб’єктів господарювання поінформовано, що зареєструвати РРО або ПРРО потрібно до 01 жовтня 2023 року, тому що з 01.10.2023 відновлено відповідальність платників податків за порушення закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». І у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватися фінансові санкції.

Працівники податкової служби Миколаївщини повідомляють, що для проведення розрахунків платник податків самостійно обирає, яким пристроєм йому користуватися - РРО чи ПРРО. Якщо надає перевагу програмному РРО, то може обрати безоплатний ПРРО від ДПС або комерційний ПРРО. ПРРО від ДПС, як і всі інші ПРРО, підлягає реєстрації в контролюючому органі.

Під час спілкування підприємці отримали відповіді на питання, які їх цікавили.