Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: Податківці інформують підприємців щодо застосування та реєстрації РРО/ПРРО

опубліковано 29 вересня 2023 о 13:28

Чергові зустрічі з підприємцями, які провадять свою діяльність на території міста Миколаєва в районі вулиці Авангардна, щодо особливостей та переваг використання реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) проведено фахівцями Головного управління ДПС у Миколаївській області. 

Податківці роз’яснили суб’єктам господарювання останні податкові нововведення, передбачені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Платникам нагадали, що з 01 січня 2022 року використання РРО стало обов’язковим для всіх платників єдиного податку ІІ-IV груп оподаткування. РРО/ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку І групи оподаткування та платниками, які не здійснюють розрахункових операцій.

Суб’єктів господарювання поінформовано, що з 01.10.2023 відновлено відповідальність платників податків за порушення закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». І у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватися фінансові санкції.

Фахівці податкової служби закликали підприємців дотримуватися вимог, передбачених законодавством України, та працювати виключно у правовому полі.