Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ефективну систему співпраці податкової та громадськості обговорено на засіданні Громадської ради при ГУ ДПС у Миколаївській області

опубліковано 18 жовтня 2023 о 16:34

Відбулося чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Миколаївській області. 

В. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв та члени Громадської ради мали змогу обговорити проблемні питання бізнесу та шляхи їх вирішення. Роман Корнєв зазначив, що податкова служба запроваджує максимально автоматизовану систему роботи, зокрема, удосконалюючи та розширюючи можливості електронних сервісів. 

Для того, щоб виконати поставлені непрості завдання, маємо працювати однією командою. Важливо чути не тільки бізнес, а й податкову службу. Адже мають місце ситуації, коли, незважаючи на війну та необхідність наповнення бюджету коштами, які потрібні для фінансування ЗСУ, окремі недобросовісні підприємці продовжують мінімізувати сплату податків. Саме для протидії таким випадкам потрібно об’єднати зусилля влади і громадськості та напряму комунікувати з реальним бізнесом, який у цей складний час дуже відповідально ставиться до сплати податків і зборів, - наголосив очільник ДПС Миколаївщини.

Під час засідання у форматі діалогу розглянуто питання зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН та статистика судових справ у цій сфері діяльності; вилучення із місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб військовослужбовців; зміни у нарахуванні податку на землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, юридичним особам в умовах воєнного стану; взаємодії ГУ ДПС у Миколаївській області з правоохоронними органами Миколаївської області у напрямі ймовірного ухилення від сплати податків суб’єктами господарювання; зміни у податковому законодавстві щодо проведення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Також обговорено результати діяльності податкової служби Миколаївщини за 9 місяців 2023 року.

Наразі головне завдання ДПС - забезпечити комфортні умови діяльності бізнесу задля його стабільної роботи і у результаті – сплати податків. Власне, для цього підтримується системний зв’язок податківців з представниками бізнес-спільноти, є розуміння, яка ситуація у різних секторах економіки, що потрібно зробити для результативного наповнення бюджету. Це вибудовує ефективну систему співпраці. Бо усі ми працюємо на підтримку економічного фронту країни в цілому, який фінансово забезпечує оборону та захист суверенітету і територіальної цілісності України, - підкреслив головний податківець Миколаївщини. 

Учасники діалогу дійшли висновку щодо проведення подальших зустрічей та активного використання арсеналу комунікаційних можливостей ДПС, які забезпечують постійний зв’язок з платниками, зокрема, «гарячих» телефонних ліній, комунікаційної податкової платформи, розміщення актуальних інформаційних матеріалів на сайті ГУ ДПС у Миколаївській області та офіційній сторінці у мережі Фейсбук.