Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці поінформували підприємців щодо важливості застосування РРО/ПРРО

опубліковано 19 жовтня 2023 о 13:28

Працівники ДПС Миколаївщини продовжують інформаційні рейди для підприємців, які здійснюють торгівлю на ринках. Цінуючи робочий час суб’єктів господарювання, податківці особисто навідуються до торгових закладів та роз’яснюють новації у законодавстві.  Зокрема, консультують підприємців щодо алгоритму реєстрації РРО чи ПРРО в податкових органах, а також нагадують про терміни сплати податків. 

Фахівці Головного управління ДПС у Миколаївській області провели черговий рейд торговими павільйонами, які розташовані на території Центрального ринку м. Миколаєва, під час якого намагалися доступно роз’яснити підприємцям їхні права та обов’язки щодо використання у своїй діяльності реєстраторів розрахункових операцій, розповіли про особливості та переваги програмного РРО від ДПС.  

Податківці нагадали, що зареєструвати РРО або ПРРО потрібно до 01 жовтня 2023 року, оскільки з 01.10.2023 відновлено застосування штрафних санкцій щодо усіх суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. І у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, буде вжито фінансові санкції. 

Податківці зауважили, що для проведення розрахунків суб’єкт господарювання самостійно обирає, яким пристроєм йому користуватися - РРО чи ПРРО. Якщо надає перевагу програмному РРО, то може обрати безоплатний ПРРО від ДПС або комерційний ПРРО. ПРРО від ДПС, як і всі інші ПРРО, підлягає реєстрації в контролюючому органі. 

Такі заходи, переконані в податковій службі, дають позитивний результат, адже підвищується податкова обізнаність платників податків, що в свою чергу зменшує кількість порушень законодавства при здійсненні підприємницької діяльності.

Крім того, від повноти обсягу розрахункових операцій, проведених через РРО/ПРРО, та повноти сплати залежить обсяг надходжень до бюджету, адже для країни наразі важлива кожна сплачена до бюджету гривня.