Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Купчишина: Про системи оподаткування в Україні на зустрічі з миколаївськими студентами 

опубліковано 01 грудня 2023 о 15:13

Комунікаційні зв’язки з молоддю є одним із пріоритетів роботи податківців Миколаївської області.

Саме тому податкова служба Миколаївщини, окрім виконання функціональних повноважень та роботи з платниками, плідно працює у напрямку налагодження ефективної взаємодії з навчальними закладами регіону різних категорій з метою виховання високої податкової культури майбутніх платників податків.

Така співпраця сприяє формуванню патріотичної та громадянської свідомості у молодого покоління та готовності до виконання конституційних обов’язків. 

Задля цього ДПС Миколаївщини використовує різні формати та підходи у спілкуванні з миколаївською молоддю. Зважаючи на життєві умови сьогодення, наразі такі заходи частіше проходять шляхом проведення дистанційних зустрічей.

Заступниця начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина на постійній основі проводить лекційні заходи для студентів провідних вищих навчальних закладів Миколаєва з основ податкової справи та актуальних питань податкового законодавства України.

Сьогодні, для студентів, аспірантів Чорноморського національного університету імені Петра Могили та інших бажаючих у форматі відеоконференції на платформі ZOOM відбулася гостьова лекція на тему «Системи оподаткування в Україні», у ході якої Ольга Купчишина ознайомила слухачів із основними засадами податкової системи України.

Податківиця розповіла про види систем оподаткування, роз’яснила поняття спрощеної та загальної систем оподаткування, особливості, умови перебування та обмеження кожної із систем оподаткування (граничний обсяг доходів на рік, кількість найманих працівників, вид економічної діяльності, основні податки та їх ставки, ставки єдиного податку, застосування реєстраторів розрахункових операцій тощо).

Також Ольга Купчишина зупинилися і на інших податкових нормах та вимогах, передбачених чинним законодавством України. 

Здобувачі освіти у свою чергу мали можливість поставити лектору питання, які їх цікавили, та на які надано кваліфіковані відповіді.

На завершення конструктивного діалогу учасників заходу посадовиця зазначила, що присутні на зустрічі студенти мають можливість проходження практики та у майбутньому працевлаштуватися до Головного управління ДПС у Миколаївській області. При цьому відмітила, що взаємодія податкової служби з вищими навчальними закладами Миколаївщини має численні напрацювання та позитивні результати, оскільки випускники університету вже працюють у лавах податківців області за різними напрямками роботи.

Сучасне молоде покоління є рушійною силою змін та перспективним майбутнім нашої країни – тому продовжуємо працювати у цьому напрямку та вдосконалювати формати та механізми спілкування з молоддю – зазначила Ольга Купчишина.