Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Миколаївщини провели чергову зустріч із студентами - майбутніми економістами

опубліковано 08 жовтня 2024 о 14:03

Головне управління ДПС у Миколаївській області активно співпрацює із низкою закладів освіти Миколаївщини з метою підвищення рівня обізнаності та підвищення податкової культури молодого покоління.

Так, заступниця начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина разом із провідними фахівцями служби провела чергову цікаву зустріч зі студентами та викладачами Миколаївського національного аграрного університету. 

Посадовиця ознайомила молодь з основними напрямками діяльності ДПС Миколаївщини, здійсненням сервісного обслуговування платників податків, наданням платникам адміністративних, довідкових, інформаційних та консультаційних послуг відповідно до законодавства, а також з особливостями роботи в умовах воєнного часу. Крім того, фахівчиня повідомила, що в органах ДПС зараз активно триває впровадження електронних податкових сервісів, що значно полегшує роботу суб’єктів господарювання, розповіла про можливість спілкування з податківцями за допомогою сучасних інформаційних технологій, таких як Електронний кабінет платника податків та мобільний застосунок «Моя податкова».

Також, Ольга Купчишина озвучила студентам питання проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії про реалізацію експериментального проєкту щодо функціонування системи управління податковими ризиками (комплаєнс-ризиками) в Державній податковій службі України. Мета таких новацій - забезпечити оптимізацію надходжень до бюджету шляхом покращення дотримання платниками податків основних податкових зобов’язань – реєстрації, своєчасного подання декларацій, правильної звітності та своєчасної сплати податків.

Під час зустрічі фахівці основних підрозділів ГУ ДПС у Миколаївській області, а саме, оподаткування юридичних осіб, оподаткування фізичних осіб, по роботі з податковим боргом, правового забезпечення, податкового аудиту, контролю за підакцизними товарами, персоналу розповіли про особливості та основні аспекти роботи податківців. 

Цікавою для молоді була інформація про право на податкову знижку за витратами, понесеними на навчання у вищому навчальному закладі. Крім того, у ході зустрічі озвучено основні аспекти Національної стратегії доходів та заходи ДПС із її впровадження у 2024 – 2025 роках. Мета такої реформи – підвищення рівня добровільної сплати податків та податкової культури у суспільстві, удосконалення процедур податкового адміністрування. 

Наприкінці зустрічі студенти отримали вичерпні та компетентні відповіді на усі свої питання, подякували за здобуті знання. Це був чудовий шанс для молоді дізнатися більше про роботу в податковій службі. 

Крім того, податківці запросили студентів самостійно поповнювати такі важливі у їх майбутній роботі знання, приєднавшись до користувачів вебпорталу ДПС України (www.tax.gov.ua), субсайту ГУ ДПС у Миколаївській області (www.mk.tax.gov.ua), а також сторінки ГУ ДПС у Миколаївській області у мережі Фейсбук (www.facebook.com/tax.mykolaiv/).