Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація заробітної плати - соціальна захищеність кожного працівника

опубліковано 18 березня 2024 о 10:49

Податкова служба Миколаївщини вживає дієві заходи щодо легалізації ринку трудових відносин та зайнятості населення.  

Одним із основних напрямків роботи податківців є організація заходів з недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати.

За перші два місяці 2024 року на комісіях з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та соціальних виплат при органах місцевого самоврядування та у результаті індивідуальної роботи податківців заслухано керівників 10 підприємств, з яких 9 погасили заборгованість у сумі 3,8 млн гривень. У результаті до бюджетів усіх рівнів надійшло податку на доходи фізичних осіб – 683 тис. грн., єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 836 тис. гривень. 

Керівники підприємств мають знати, що несплачені податкові зобов’язання негативно впливають не лише на їх репутацію, а й на дохідну частину місцевого бюджету, недофінансування важливих соціальних проєктів тощо.  

Дякуємо роботодавцям, які усвідомлюють свою відповідальність перед працівниками та державою і виплачують заробітну плату прозоро, сплачуючи з неї належні податки та платежі.