Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботодавці та підприємці Миколаївщини сплатили до місцевих бюджетів майже 813 мільйонів гривень ПДФО 

опубліковано 18 березня 2024 о 11:09

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області, у січні – лютому 2024 року, податковою службою області вжито ефективних заходів щодо легалізації зайнятості населення. У результаті чого до місцевих бюджетів забезпечено 812,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що у співставних умовах (без урахування надходжень з податку на доходи фізичних осіб від військовослужбовців, які починаючи з ІV кварталу 2023 року зараховуються до спеціального фонду державного бюджету) перевищує показник аналогічного періоду 2023 року на 182,1 млн гривень. 

Слід зазначити, що податок на доходи фізичних осіб є одним із основних джерел наповнення місцевої казни. У структурі надходжень він займає позицію лідера – майже 60 відс. від загальної суми інших податків і зборів. 

Збільшення надходжень до місцевих бюджетів, зокрема податку на доходи фізичних осіб, позитивно впливає на соціально-економічний розвиток територіальних громад Миколаївщини. Адже органи місцевого самоврядування можуть самостійно забезпечувати належне функціонування закладів соціальної сфери та вирішувати питання розвитку територіальних громад, без виділення додаткових коштів з державного бюджету. 

Нагадуємо, що своєчасність і  повнота наповнення місцевого бюджету - запорука економічного та соціального розвитку регіону.