Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: За результатами перевірок однієї з мереж АЗС застосовано штрафні санкції

опубліковано 10 квітня 2024 о 08:38

ДПС Миколаївщини оперативно реагує на звернення громадян щодо порушень податкового законодавства. Здійснюється аналіз господарської діяльності суб’єктів господарювання, а за наявності ризиків порушення бізнесом законодавчих норм податковою службою організовується проведення фактичних перевірок. 

Підрозділом податкового аудиту Головного управління ДПС у Миколаївській області на постійній основі проводяться активні заходи податкового контролю суб’єктів господарювання в частині виявлення порушень порядку проведення розрахунків при продажу товарів. 

За результатами відпрацювання суб’єктів господарювання з питань дотримання роботодавцем законодавства щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) повідомляємо наступне. 

Під час проведення контрольно-перевірочних заходів на одній з АЗС у смт. Веселиново працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Миколаївській області встановлено, що приватний підприємець здійснював продаж пального без застосування РРО. У результаті до нього застосовано штрафних санкцій у сумі 3,5 млн. гривень. 

Податкова служба Миколаївщини інформує, що умисне порушення бізнесом норм законодавства призводить до негативних наслідків із застосуванням штрафних (фінансових) санкцій. 

Податківці Миколаївської області наголошують на обов’язку усіх суб’єктів господарювання дотримуватися вимог чинного законодавства, в тому числі щодо проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг і праві споживача вимагати надання йому розрахункового документу встановленої форми та змісту, адже виданий фіскальний чек є запорукою не тільки надходжень до бюджету, але і гарантією захисту прав споживачів.