Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У податковій службі Миколаївщини зустрічі зі студентами в онлайн форматі стали традиційними

опубліковано 11 квітня 2024 о 08:50

Активно співпрацюючи з вищими навчальними закладами Миколаївської області, податківці Миколаївщини проводять з молоддю регіону заходи різного формату, що сприяє формуванню та виховання високої податкової культури майбутніх платників податків.

Заступниця начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина уже традиційно проводить для студентів Миколаївщини лекційні зустрічі у форматі онлайн-конференції, під час яких ознайомлює здобувачів освіти з основами податкової справи, основними завданнями та принципами роботи податкової служби. Окрім цього, завжди наголошує на перевагах та перспективах роботи в ДПС Миколаївщини.

У ході чергової зустрічі зі студентами 3 курсу кафедри фінансів і кредиту факультету економічних наук Чорноморського національного університету ім. Петра Могили податківиця розповіла слухачам про види податків, системи оподаткування, алгоритм відкриття підприємницької діяльності, здійснення податкового контролю та законодавчі норми у сфері оподаткування.

Також Ольга Купчишина поспілкувалася зі слухачами щодо кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році, зазначивши, що наразі декларування доходів – це особистий внесок кожного українця у фінансову підтримку держави та забезпечення її обороноздатності.

Оскільки більшість молоді здобуває освіту на платній основі, посадовиця ознайомила присутніх з правом платника на використання податкової знижки – повернення частини сплаченого податку на доходи фізичних осіб. У випадку зі студентами – це можливість отримання податкової знижки за навчання у вищому навчальному закладі.

Поряд з цим, учасники зустрічі дізналися про користування електронними сервісами ДПС. Особливу увагу лекторка приділила мобільному застосунку «Моя податкова», відмітивши, що впровадження цього сервісу стало своєрідним проривом ДПС у сфері діджиталізації служби.

Ольга Купчишина впевнена, що сучасне молоде покоління є рушійною силою змін та перспективним майбутнім нашої країни, саме тому необхідно приділяти значну увагу вихованню податкової культури молоді регіону та намагатися вдосконалювати формати та механізми спілкування з юними миколаївцями.