Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: У Миколаєві в одному із ресторанів виявлено порушення порядку проведення розрахунків та ліцензування

опубліковано 11 квітня 2024 о 08:58

Головним управлінням ДПС у Миколаївській області на постійній основі здійснюється активний моніторинг та аналіз інформації щодо суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахунки із споживачами за продані товари (надані послуги).

Податківці проводять роз’яснювальну роботу з підприємцями Миколаївщини щодо необхідності використання при проведенні розрахунків належним чином зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій, а також оформлення трудових відносин з найманими працівниками відповідно до законодавчих норм. 

Підрозділом податкового аудиту ГУ ДПС у Миколаївській області під час проведення контрольно-перевірочних заходів одного із ресторанів міста Миколаєва встановлено порушення законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на податкову службу.

Зокрема, у результаті перевірки виявлено, що підприємець здійснював роздрібну торгівлю алкогольними напоями без наявності відповідних дозвільних документів (без ліцензії на право здійснення такої торгівлі).

Окрім цього, зафіксовано відсутність обліку товарних запасів, не проведення та не видачу розрахункових документів під час провадження господарської діяльності.

За матеріалами проведених заходів до суб’єкта господарювання буде застосовано штрафних санкцій у сумі 61 тис. гривень.

ДПС Миколаївщини звертає увагу платників податків на недопустимість порушення чинного законодавства, здійснення розрахунків із споживачами за продані товари (надані послуги) без застосування РРО/ПРРО та без видачі відповідних розрахункових документів.

Повідомляємо, що інформувати про такі випадки можна у чат-бот ДПС «StopViolationBot» месенджеру «Telegram».