Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перший квартал 2024: Бюджети Миколаївщини отримали майже 2 мільярди гривень податкових платежів

опубліковано 11 квітня 2024 о 09:00

У першому кварталі 2024 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено до місцевих бюджетів майже 2 млрд грн податкових платежів, що у співставних умовах (без урахування надходжень з податку на доходи фізичних осіб від військовослужбовців, які починаючи з ІV кварталу 2023 року зараховуються до спеціального фонду державного бюджету) перевищує показник аналогічного періоду 2023 року на 472 млн гривень. Виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв зазначив, що зростання надходжень до місцевих скарбниць досягнуто з усіх бюджетоформуючих податків.

За вказаний період найбільші суми надходжень місцеві скарбниці отримали з податку на доходи фізичних осіб - 1,2 млрд грн, що у співставних умовах на 23,9 відс., або на 239,9 млн грн більше, ніж у аналогічному періоді 2023 року. Питома вага цього податку в загальній сумі надходжень до місцевих бюджетів становить 62,5 відсотків. 

З єдиного податку до місцевих бюджетів надійшло 407,2 млн грн (питома вага в загальній сумі надходжень місцевих бюджетів становить 20,4 відс.), що на 42,2 відс., або на 120,8 млн грн більше, ніж у січні – березні 2023 року. 

Надходження з плати за землю становлять 204,5 млн грн (питома вага – 10,3 відс.), що на 53,5 відс., або на 71,3 млн грн більше, ніж у аналогічного періоді 2023 року.

За іншими дохідними джерелами місцевих бюджетів надійшло: податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 40,2 млн грн; акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 37,6 млн грн; податку на прибуток (від платників області) – 25,5 млн грн; рентної плати за спеціальне використання води, надр, лісових ресурсів та інших природних ресурсів – 14,7 млн грн; плати за ліцензії – 6,4 млн грн та екологічного податку – 3,4 млн гривень. 

Роман Корнєв: Податкова служба Миколаївщини постійно вдосконалює сервісне обслуговування платників та адміністрування податків, здійснює ефективний діалог з бізнесом та громадськістю регіону, проводить результативну роботу з представниками територіальних громад області щодо популяризації серед суб’єктів господарювання добросовісної сплати податків задля забезпечення стабільних надходжень податкових платежів до бюджету.

Кошти, які отримують територіальні громади Миколаївщини у своє розпорядження, дозволяють фінансово вирішувати чимало питань, які стосуються їх соціального та інфраструктурного розвитку. 

Дякую всім платникам податків, які продовжують дотримуватися фінансової дисципліни та сплачувати податки, адже завдання кожного з нас – продовжувати працювати, допомагати армії, економіці та країні в цілому. Разом до Перемоги!