Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У податковій службі Миколаївщини обговорені питання ведення малого та середнього бізнесу

опубліковано 08 жовтня 2021 о 16:03

Головне управління ДПС у Миколаївській області підтримує ведення відкритого та конструктивного діалогу з бізнесом та громадськістю. З метою здійснення підготовки експертних пропозицій, висновків, аналітичних матеріалів з питань формування та реалізації державної, регіональної політики у сфері діяльності ДПС, функціонує Громадська рада при Головному управлінні ДПС у Миколаївській області.

8 жовтня відбулось засідання дорадчо-консультативного органу, яке було проведено за ініціативи заступника Голови Громадської ради, Президента громадської спілки «Федерація асоціацій малого та середнього бізнесу» Олени Герасимчук.

У засіданні Громадської ради взяли участь начальник ГУ ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв та заступник начальника Ольга Купчишина.

Головним лейтмотивом зустрічі стало обговорення проблемних питань ведення малого та середнього бізнесу на Миколаївщині, зокрема розглянуто доцільність ініціативи міської влади м. Миколаєва щодо підвищення ставок місцевих податків та зборів. Також розглянуто пропозиції Федерації асоціацій малого та середнього бізнесу про внесення змін до Податкового кодексу України, які стосуються підвищення обсягу доходу, необхідного для реєстрації платником ПДВ.

Крім того, представників громадськості зацікавили питання щодо стану надходжень до державного та місцевих бюджетів за дев’ять місяців поточного року та їх динаміка. За словами Дмитра Прокоф’єва, завдяки відповідальності та розумінню представників бізнесу, створенню комфортних умов для їх господарської діяльності в регіоні вдалося зберегти позитивну динаміку наповнення бюджету. «У січні–вересні 2021 року до бюджетів усіх рівнів мобілізовано 10,5 млрд грн податків і зборів. У порівнянні з відповідним періодом 2020 року надходження податків до бюджетів усіх рівнів зросли майже на 950 млн грн», – зазначив очільник податкової служби Миколаївщини.

Ольга Купчишина проінформувала присутніх про особливості перебігу кампанії з одноразового (спеціального) добровільного декларування. Зважаючи на те, що кампанія триває вже понад місяць, присутніх зацікавили перші її результати. «З моменту старту одноразового добровільного декларування громадяни, які скористалися цією процедурою, вже сплатили до бюджету більше 1,6 млн грн, і ця цифра буде тільки збільшуватися. Але головне полягає навіть не у цьому показнику, а у підвищенні рівня громадянської свідомості, бажанні громадян чесно виконувати своє зобов’язання перед суспільством, сплачуючи податки», – підсумувала Ольга Купчишина.

За підсумками проведення засідання членами Громадської ради прийнято рішення щодо направлення обговорених пропозицій щодо внесення змін до Податкового кодексу України до ДПС України та щодо доцільності підвищення ставок місцевих податків та зборів до Миколаївської міської ради.