Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За I півріччя 2021 року до ГУ ДПС у Миколаївській області надійшло 122 письмових звернення громадян

опубліковано 01 липня 2021 о 14:58

Звіт по зверненням громадян та особистому прийому

 в ГУ ДПС у Миколаївській області за І півріччя 2021 рік

 З метою надання високоякісних послуг громадянам та бізнесу, забезпечення кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного та своєчасного розгляду звернень громадян Головним управлінням ДПС у Миколаївській області постійно приділяється увага зверненням громадян, як одному з пріоритетних напрямів роботи та здійснюються заходи організаційного, інформаційного та аналітичного характеру, спрямовані на удосконалення цієї роботи.

 Особливе місце в системі засобів захисту прав, свобод та законних інтересів громадян посідає реалізація їх права на звернення. Конституцією України та Законом України від 02 жовтня 1996 року № 393/96-ВР „Про звернення громадян” гарантовано право громадян на звернення до органів державної влади, на участь в управлінні державними справами, забезпечено можливість для впливу на поліпшення роботи органів державної влади, для відстоювання своїх прав і законних інтересів та відновлення їх у разі порушення.

За І півріччя 2021 року до ГУ ДПС у Миколаївській області надійшло 122 письмових звернення громадян, з них: 122 заяви (100%), 0 скарг (0%),  0 пропозицій (0%).

У письмових зверненнях громадяни порушували наступні питання: інформування про ухилення від сплати податків – 35, щодо контрольно-перевірочної роботи – 3, сплати місцевих податків – 24, щодо єдиного соціального внеску – 12, відмова в отримані реєстраційних номерів облікових карток платників податків – 6, по податку на майно – 25 та інше.

  З початку 2021 року скарг громадян до ГУ ДПС у Миколаївській області не надходило.

  З початку 2021 року повторних, дублетних та неодноразових звернень громадян не надходило.

За І півріччя 2021 року до ГУ ДПС у Миколаївській області надійшло 3 колективі письмові звернення, які підписано 120 особами  та 2 анонімні звернення. Питома вага колективних звернень складає 1,6 відсотка від загальної кількості звернень громадян.

Всі звернення громадян відпрацьовані шляхом надання вичерпних відповідей у встановлений законом строк. Звернень від жінок, яким присвоєно почесне звання України „Мати-героїня,” інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Героїв України,  осіб з  інвалідністю в наслідок війни, учасника війни, інваліда ІІ групи,   інваліда І групи, від одинокої матері не надходило.

У зв’язку з оголошенням в Україні карантину, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та з метою запобігання поширення вірусу COVID-19, ДПС тимчасово припинила проведення особистого прийому громадян.