Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 9 місяців 2021 року до ГУ ДПС у Миколаївській області надійшло 122 письмових звернення громадян

опубліковано 01 жовтня 2021 о 15:10

ЗВІТ

по зверненням громадян та особистому прийому

 в ГУ ДПС у Миколаївській області за 9 місяців 2021 рік

 

З метою надання високоякісних послуг громадянам та бізнесу, забезпечення кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного та своєчасного розгляду звернень громадян Головним управлінням ДПС у Миколаївській області постійно приділяється увага зверненням громадян, як одному з пріоритетних напрямів роботи та здійснюються заходи організаційного, інформаційного та аналітичного характеру, спрямовані на удосконалення цієї роботи.

Особливе місце в системі засобів захисту прав, свобод та законних інтересів громадян посідає реалізація їх права на звернення. Конституцією України та Законом України від 02 жовтня 1996 року № 393/96-ВР „Про звернення громадян” (із змінами) гарантовано право громадян на звернення до органів державної влади, на участь в управлінні державними справами, забезпечено можливість для впливу на поліпшення роботи органів державної влади, для відстоювання своїх прав і законних інтересів та відновлення їх у разі порушення.

ГУ ДПС у Миколаївській області здійснюється розгляд звернень громадян,  які надійшли, як у письмовому так і в електронному вигляді на електронні поштові скриньки, у тому числі mk.zvernennya@tax.gov.ua, mk.official@tax.gov.ua, безпосередньо до ГУ ДПС, за завданням ДПС України та від державних спеціалізованих сервісів "Урядова гаряча лінія 1545",  "Гаряча лінія голови Миколаївської ОДА 0-800-502-191" та сервісу "Пульс 0-800-501-007".

За 9 місяців 2021 року до ГУ ДПС у Миколаївській області надійшло                217 письмових звернень громадян, з них: 217 заяв (100%), 0 скарг (0%),                    0 пропозицій (0%).

У письмових зверненнях громадяни порушували наступні питання: інформування про ухилення від сплати податків – 68, щодо контрольно-перевірочної роботи – 3, сплати місцевих податків – 41, щодо єдиного соціального внеску – 12, відмова в отримані реєстраційних номерів облікових карток платників податків – 10, по податку на доходи фізичних осіб – 5 та інше.

З початку 2021 року скарг громадян до ГУ ДПС у Миколаївській області не надходило.

З початку 2021 року повторних, дублетних та неодноразових звернень громадян не надходило.

За 9 місяців 2021 року до ГУ ДПС у Миколаївській області надійшло                    9 колективних звернень, які підписано 159 особами  та 3 анонімні звернення. Питома вага колективних звернень складає 4,1 відсотка від загальної кількості звернень громадян.

Всі звернення громадян відпрацьовані шляхом надання вичерпних відповідей у встановлений законом строк. Одне звернення було від інваліда ІІ групи. Звернень від жінок, яким присвоєно почесне звання України „Мати-героїня,” інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Героїв України,  осіб з  інвалідністю в наслідок війни, учасника війни, інваліда І групи, від одинокої матері не надходило.

У зв’язку з оголошенням в Україні карантину, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та з метою запобігання поширення вірусу COVID-19, ДПС тимчасово припинила проведення особистого прийому громадян.