Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт по зверненням громадян та особистому прийому в ГУ ДПС у Миколаївській області за 2021 рік

опубліковано 05 січня 2022 о 15:00

З метою надання високоякісних послуг громадянам та бізнесу, забезпечення кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного та своєчасного розгляду звернень громадян Головним управлінням ДПС у Миколаївській області постійно приділяється увага зверненням громадян як одному з пріоритетних напрямів роботи та здійснюються заходи організаційного, інформаційного та аналітичного характеру, спрямовані на удосконалення цієї роботи.

Особливе місце в системі засобів захисту прав, свобод та законних інтересів громадян посідає реалізація їх права на звернення. Конституцією України та Законом України  від 02 жовтня 1996 року № 393/96-ВР „ Про звернення громадян ” гарантовано право громадян на звернення до органів державної влади, на участь в управлінні державними справами, забезпечено можливість для впливу на поліпшення роботи органів державної влади, для відстоювання своїх прав і законних інтересів та відновлення їх у разі порушення.

З початку 2021 року до ГУ ДПС у Миколаївській області надійшло 291 письмове звернення громадян, з них: 291 заява (100%), 0 скарг (0%), 0 пропозицій (0%).

У письмових зверненнях громадяни порушували наступні питання: інформування про ухилення від сплати податків – 82, щодо контрольно-перевірочної роботи - 3, сплати місцевих податків – 50, акцизного податку – 3, єдиного соціального внеску – 14 сплати, податків на доході фізичних осіб – 5, щодо реєстрації та обліку платників податків – 20, транспорт і зв'язок  - 2, аграрна політика – 2 та інші.

Скарг громадян з початку 2021 року до ГУ ДПС у Миколаївській області не надходило.

З початку 2021 року повторних, дублетних та неодноразових звернень громадян не надходило.

До ГУ ДПС у Миколаївській області з початку року надійшло 12 колективних письмових звернення, які підписані 182 особами та 4 анонімних звернень. Питома вага колективних звернень складає 4,2 відсотка від загальної кількості звернень громадян.

Проаналізувавши звернення громадян, які надійшли до ГУ ДПС у Миколаївській області у 2021 році, можна визначити, що найбільшим показником за визначеним соціальним станом авторів письмових звернень є звернення пенсіонерів (13), державних службовців (1).

За звітній період надійшло за категоріями авторів: 1 звернення від особи з  інвалідністю в наслідок війни, 1 звернення від інваліда ІІ групи, 1 звернення від багатодітної сім’ї, 1 звернення від учасника ліквідації наслідків аварії від Чорнобильській АЕС - питома вага таких звернень складає 1,4% від загальної кількості. Всі звернення громадян вказаної категорії відпрацьовані шляхом надання вичерпних відповідей у встановлений законом строк. Звернень від жінок, яким присвоєно почесне звання України „ Мати-героїня ”, інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Героїв України не надходило.

У зв’язку з оголошенням в Україні карантину, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та з метою запобігання поширення вірусу COVID-19, ДПС тимчасово припиняє проведення особистого прийому громадян.