Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Конструктивний діалог ДПС Миколаївщини та представників ІГС:  вирішення проблемних питань бізнес-спільноти в умовах воєнного стану

опубліковано 18 квітня 2023 о 11:17

Податкова служба зацікавлена в ефективній взаємодії з громадськістю і бізнесом, тому продовжує політику відкритості та прозорості у своїй діяльності і задля цього використовує результативні формати співпраці з платниками.

Саме тому, з метою зміцнення партнерських відносин з інститутами громадянського суспільства, 07 квітня, у податковій службі Миколаївської області відбулося чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Миколаївській області. 

Відкриваючи засідання, Голова Громадської ради Іван Сакаль зазначив, що в умовах воєнного стану злагоджена взаємодія податкових органів та громадськості є важливим чинником у вирішенні проблемних питань бізнесу та забезпеченні фінансової стабільності країни.

В. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ігор Кузьмін відмітив, що ДПС Миколаївщини завжди відкрита до діалогу та співпраці з платниками. У період воєнного стану робота служби особливо націлена на підтримку і відновлення бізнесу регіону. З початку повномасштабної війни фахівці податкової служби Миколаївської області продовжили працювати і надавати платникам податків сервісні послуги. Також зазначив, що Головним управлінням ДПС у Миколаївській області у І кварталі 2023 року, порівняно з аналогічним періодом 2022 року, забезпечено перевиконання надходжень до державного бюджету, найбільше перевиконання платежів з податку на доходи фізичних осіб, податку на прибуток, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та військового збору. З гордістю повідомив, що 19 податківців Миколаївщини вступили до лав Збройних сил України, серед них 16 чоловіків та 3 жінки.

У ході засідання розглянуто організаційні питання щодо поновлення роботи Головного управління ДПС у Миколаївській області та виконання функціональних повноважень, порядок проведення торгово-промисловою палатою експертиз та оцінки пошкодженого майна, видачі сертифікатів торгово-промислової палати про форс-мажорні обставини та використання вказаних документів платниками податків, що постраждали від військової агресії, та інші питання діяльності Громадської ради. 

Заступник начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина повідомила, що наразі триває кампанія декларування доходів громадянами у 2023 році. Зосередила увагу присутніх на декларуванні доходів громадянами, які у зв’язку із військовою агресією виїхали за межі України та отримують грошову допомогу в інших країнах.

Підсумовуючи результати засідання, учасники подякували один одному за конструктивний діалог та вирішення питань, що виникали у сторін під час зустрічі.