Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Конструктивна дискусія громадськості та податківців: у такому форматі відбулося чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Миколаївській області

опубліковано 06 липня 2023 о 15:52

Сьогодні, відбулося чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Миколаївській області. За ініціативи голови Громадської ради Івана Сакаля, зустріч провели на найбільшому в Європі заводі з виробництва та переробки томатів «Північний» ФГ «Органік сістемс».

Завод належить до групи Agrofusion. Це українська вертикально-інтегрована група компаній, яка активно розвивається та є прикладом успішної реалізації економічних та екологічних практик ведення бізнесу, відповідального та дбайливого ставлення до землі, відкритості в роботі з партнерами та державою. 

На жаль, під час російського вторгнення в Україну потужності заводу зазнали руйнацій. Проте вже у цьому році, завдяки діям керівництва підприємства, завод відроджується  та налагоджує виробництво високоякісної конкурентоспроможної продукції.

Члени Громадської ради, до якої входять представники громадських організацій підприємців області, мали змогу під час виїзного засідання безпосередньо на виробництві обговорити проблемні питання ведення господарської діяльності. 

У ході зустрічі Іван Сакаль охарактеризував ситуацію щодо відновлення томатної галузі агропромислового комплексу Миколаївської області, озвучив проблеми та пошуки шляхів відновлення зруйнованих у ході війни потужностей, а також сплати податків до бюджету.

В. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ігор Кузьмін презентував членам Громадської ради основні пріоритети діяльності податкової служби Миколаївської області та принципи співпраці з бізнес-спільнотою регіону. Наголосив, що за останній час у податковому законодавстві відбулися суттєві зміни і, наразі, фахівці служби проводять активну роз'яснювальну роботу серед платників податків щодо цих змін. Розповів про концепцію розвитку відомства, процес реформування служби та завдання, які перед нею стоять.

Під час засідання також розглянули питання щодо створення нових робочих місць, діючих програм підтримки підприємців та роботодавців, сплати земельного податку та ПДФО. Окремо обговорили взаємодію об’єднаних територіальних громад з суб’єктами господарювання усіх форм власності з метою своєчасного наповнення місцевих бюджетів та відновлення громад, які постраждали унаслідок російської агресії. 

Представників громадськості цікавили питання застосування штрафних санкцій за несвоєчасне подання декларації з ПДВ, розмір середньомісячної заробітної плати у І кварталі 2023 року у розрізі галузей економіки та погашення податкової заборгованості. На всі запитання було надано ґрунтовні та вичерпні відповіді. 

Наприкінці зустрічі учасники визначили формати, напрями та механізми подальшої співпраці.