Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Казанківські підприємці під час тренінгів дізнались, кому і як потрібно реєструвати РРО/ПРРО

опубліковано 08 лютого 2022 о 09:04

На минулому тижні працівники Казанківської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області  провели низку тренінгів для підприємців щодо особливостей застосування РРО/ПРРО у 2022 році.

Учасникам заходів нагадали, що нові правила застосування РРО не зачіпають: спрощенців І групи (річний дохід до 167 МЗП) та фізичних осіб, які продають на ринку текстиль, вживані речі, продукти власного підсобного господарства.

Податківці наголосили, що чинне законодавство не встановлює для платників єдиного податку нових вимог щодо будь-якої обов’язкової форми обліку товарів (виключенням є торгівля: технічно складними побутовими товарами, лікарськими засобами, ювелірними виробами, підакцизними товарами).

Під час зустрічей також обговорено можливості застосування програмних РРО. ДПС надає своє програмне рішення платникам податків безкоштовно. Технічна підтримка програмного рішення ДПС здійснюється в межах встановленого фінансування. Витрати користувачів безкоштовного ПРРО на технічну підтримку, супроводження, оновлення версій програмного забезпечення ПРРО від ДПС не передбачаються. Податківці зауважили, що ПРРО може використовуватись у будь-якій сфері крім діяльності, пов’язаної з реалізацією пального на АЗС.

Працівники ДПІ роз’яснили, що реєстрація ПРРО проводиться через Електронний кабінет або Єдине вікно подання електронної звітності. На прохання присутніх проінформовано про алгоритм реєстрації програмних РРО.

Користуючись нагодою, працівники ДПІ нагадали ФОПам про кампанії декларування – одноразового (спеціального) добровільного декларування, що триватиме до 1 вересня 2022 року, та щорічного декларування доходів, отриманих у минулому році.

Під час заходів підприємці мали змогу отримати фахові відповіді на свої запитання.