Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоодеські податківці продовжують інформувати ФОПів про необхідність застосування РРО

опубліковано 08 лютого 2022 о 09:05

Податківці продовжують інформувати платників податків ІІ-ІV групи єдиного податку про виникнення з 01.01.2022 у них обов’язку застосовувати РРО/ПРРО. На минулому тижні працівники Новоодеської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області проведи низку робочих зустрічей з ФОП та відповіли на найбільш поширені питання щодо  особливостей процесу фіскалізації.

Підприємців в першу чергу проінформовано про порядок ведення обліку товарних запасів, роз’яснено, для яких категорії ведення такого обліку є необов’язковим. Такі вимоги не поширюються на фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками податку на додану вартість (крім тих, які провадять діяльність з реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння).

Податківці надали роз’яснення щодо можливостей використання програмних РРО, які є альтернативою класичним. Наголошено, що ДПС України розроблено безкоштовне  програмне рішення, яке встановлюється на смартфон, планшет або комп’ютер, та перетворює пристрій на повноцінний касовий апарат. Реєстрація ПРРО здійснюється в 4 кроки в дистанційному форматі, не потребує відвідування податкової служби. Перевагами ПРРО є відсутність витрат на технічне обслуговування, можливість роботи в режимі «офлайн», видача електронних чеків замість паперових тощо.

Під час зустрічей учасники отримали відповіді на свої питання та отримали тематичну друковану продукцію щодо застосування РРО/ПРРО.