Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вознесенське управління ГУ ДПС у Миколаївській області про легалізацію трудових відносин

опубліковано 11 лютого 2020 о 16:25

Вознесенське управління ГУ ДПС у Миколаївській області  нагадує всім суб'єктам господарювання міста про діючу на постійній основі, робочу групу у складі спеціалістів відділу праці Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради, Вознесенської міської районної філії Миколаївсько­го обласного центру зайнятості, головного управління Пенсій­ного фонду України в Миколаївській області, Фінансового уп­равління Вознесенської міської ради , та інспектора праці Управ­ління соціального захисту населення Вознесенської міської ради, метою якої е легалізація діяльності суб'єктів господарювання у місті, легалізація найманої праці та заробітної плати (затверд­жена рішенням виконавчого комітету міської ради від 28.02.2014 р. № 53 (в редакції рішення виконавчого комітету міської ради від 11.05.2018 № 223).

29.01.2020 року робочою групою були здійснені обстеження 15 суб'єктів господарювання, що знаходяться на території міста вул. Київська, вул. Челюскінців), стосовно яких була проведена інформаційно-роз’яснювальна робота.

Виявлено 3 факти допуску до роботи осіб без належного оформлення. Стосовно суб'єктів господарювання, в яких були виявлені порушення, проводиться моніторинг (з'ясовуються фанти порушення законодавства про працю в частині оформлення тру­дових відносин).

Нагадуємо, що за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору передбачено штрафні санкції, а саме:

- від 8500 грн. до 17000 грн. (ч. З ст. 41 КУпАП) при притяг­ненні до адміністративної відповідальності,

- 47230 грн. (абз. 2 ч. 2 ст. 265 КЗпПУ) за одного неоформленого працівника при притягненні до фінансової відповідаль­ності.

За провадження господарської діяльності без державної реє­страції, як суб'єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підля­гає ліцензуванню відповідно до закону –  адміністративний штраф від 17000 грн. до 34000 грн. (ч.1 ст. 164 КУпАП).