Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Алла Слободян-Скробало: «Запровадивши податкову амністію держава надає шанс все зробити законно та на компромісних умовах»

опубліковано 14 вересня 2021 о 14:57

«Одноразове (спеціальне) добровільне декларування: що потрібно знати» – такою була тема «круглого столу», що днями відбувся в Вітовській ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області, в якому прийняли участь фахівці Вітовської ДПІ та представники Мішково-Погорілівської територіальної громади.

В.о. начальника Вітовської ДПІ Алла Слободян-Скробало нагадала, що проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб відбуватиметься з 1 вересня 2021р. до 1 вересня 2022р. та є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

До відома присутніх доведено інформацію, які саме категорії громадян можуть бути та які не можуть бути декларантами, а також, які активи слід декларувати, які ставки та строки сплати збору з одноразового добровільного декларування, можливість сплати частинами.

«Запровадивши податкову амністію держава надає шанс все зробити законно та на компромісних умовах», – переконана Алла Слободян-Скробало.

Старший  державний інспектор Марина Мельник розповіла присутнім, що декларацію необхідно подавати безпосередньо декларантом та в електронному вигляді. Розповіла, які відомості зазначаються в декларації та як декларанту розрахувати базу для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного  щодо валютних цінностей та щодо іншого майна.

Керівнику Мішково-Погорілівської територіальної громади Ботаніну Андрію надано відповідні інформаційні матеріали по одноразовому добровільному декларуванню з метою сприяння в популяризації серед населення Мішково-Погорілівської територіальної громади особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування.