Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Казанківщини поспілкувались з банківськими працівниками щодо механізму «податкової амністії»

опубліковано 16 вересня 2021 о 16:25

З метою роз’яснення основних положень кампанії з проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування, 16 вересня, начальником Казанківської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Світланою Дзюбас проведено низку зустрічей з керівництвом та працівниками Казанківських відділень АТ КБ «Приватбанку» і АТ «Ощадбанку».

У своєму виступі Світлана Дзюбас зазначила, що прийнятий Закон від 15.06.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування. «Держава отримає можливість повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг, а декларанти – формувати чисту податкову історію», – зазначила податківиця.

Очільниця ДПІ звернула увагу присутніх, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування буде проводитись з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачатиме сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування. Збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обов’язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору. Його сплата здійснюватиметься декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подаватиметься декларантом виключно в електронній формі. Податківиця детально зупинилась на порядку декларування готівкових коштів, зазначивши, що розміщення їх на спеціальних рахунках у фінансових установах, з метою подальшого декларування  є обов’язковим. З працівниками фінансових установ обговорено порядок проведення фінансового моніторингу тощо.

За підсумками зустрічі, сторони дійшли згоди щодо спільної роз’яснювальної діяльності з метою інформування потенційних декларантів про можливості «податкової амністії».