Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Березанської ДПІ зустрівся з депутатами селищної ради

опубліковано 12 жовтня 2021 о 15:21

Днями у Березанській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області під головуванням начальника ДПІ Олександра Фойни проведено круглий стіл за участю депутатів Березанської селищної ради Сергія Токаря, Олексія Сидочука та головного державного ревізора-інспектора Очаківського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Ольги Теслі.

Мета зустрічі – роз’яснення особливостей запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування, яке стартувало 01 вересня 2021 року і триватиме до 01 вересня 2022 року.

Під час заходу податківці розповіли про активи, які можуть бути задекларовані громадянами, та розмір компромісних ставок збору, які значно нижчі від існуючих нині. Також акцентовано увагу на тому, що під час податкової амністії можна вивести із «тіні» активи, що знаходяться на території України та за її межами, тобто усе неоподатковане раніше майно (рухоме та нерухоме), валютні цінності, ювелірні вироби, дорогоцінні метали, готівкові кошти без пояснення джерел їх походження. Податківці звернули увагу на те, що фізичній особі, яка задекларує свої активи та сплатить з них відповідний збір, відповідно до норм Закону №1539, надаються гарантії у вигляді звільнення від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства.

Друга частина круглого столу була присвячена обговоренню взаємодії з податківців і депутатського корпусу в частині своєчасної сплати ПДФО та заходів, спрямованих на наповнення місцевого бюджету, у тому числі за рахунок існуючих резервів – погашення податкових боргів, легалізації діяльності суб’єктів господарювання.

Учасники круглого столу активно обговорювали запропоновані Олександром Фойною теми, задавали питання та надавали слушні пропозиції.