Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З платниками Арбузинщини поспілкувалися на тему одноразового добровільного декларування

опубліковано 12 жовтня 2021 о 15:27

Фахівці Арбузинської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області продовжують інформувати громадян про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування. Так, днями начальниця ДПІ Світлана Шеремет провела зустріч з імовірними декларантами для роз’яснення основних положень закону про «податкову амністію».

Платникам роз’яснили, у яких випадках подається уточнююча одноразова (спеціальна) добровільна декларація; чи має право фізична особа, яка виявила бажання скористатися правом на подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, уповноважити іншу фізичну особу на підставі укладеного договору доручення; за яких умов декларант може скористатися правом одноразового (спеціального) добровільного декларування у разі наявності у такого декларанта коштів в національній та іноземній валютах у готівковій формі; чи проводиться контролюючим органом перевірка одноразових (спеціальних) добровільних декларацій тощо.

«Держава дає можливість повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Це можуть зробити, наприклад, ті, хто отримував зарплату у конверті, працював без оформлення трудових відносин», – зазначила Світлана Шеремет. Вона нагадала, хто може скористатись податковою амністією, а на кого вона не розповсюджується, які активи можуть бути об’єктами декларування, якими є і від чого залежать ставки одноразового збору, як і куди подається одноразова (спеціальна) добровільна декларація тощо.

На всі поставленні питання, платники податків отримали вичерпні відповіді та роз’яснення, в межах чинного законодавства України.

Крім того, платникам нагадали, що зі всією інформацією, зокрема нормативно-правовими актами, роз’яснювальними та презентаційними матеріалами, прикладами заповнення декларації можна ознайомитися на вебпорталі ДПС у банері «Одноразове добровільне декларування» https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.