Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Податкова амністія» – у центрі уваги під час зустрічі у Доманівській ОТГ

опубліковано 13 жовтня 2021 о 14:39

Керівником Доманівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Галиною Кузмінчук 11 жовтня проведено зустріч з працівниками Щасливського старостинського округу Доманівської ОТГ.

В ході зустрічі посадовиця розповіла про основні положення Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Під час заходу Галина Кузмінчук акцентувала увагу присутніх на тому, що кампанія розпочалася 01 вересня 2021 року та триватиме до 01 вересня 2022 року. Під час одноразового декларування фізичні особи матимуть можливість добровільно задекларувати активи, які були одержані за рахунок доходів, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, та в подальшому беззастережно їх використовувати.

Окрему увагу приділено розгляду державних гарантій, а саме щодо непроведення податкової перевірки щодо джерел отримання декларантом доходів, за які набуто активи, забезпечення конфіденційності даних та інше.

На завершення зустрічі Галина Кузмінчук повідомила присутніх про інформаційні  ресурси, на яких можна отримати більш детальні роз’яснення з приводу спеціального декларування, та запропонувала долучитись до інформаційної компанії з популяризації одноразового (спеціального) добровільного декларування.