Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємці смт Доманівка отримують консультації щодо одноразового декларування

опубліковано 13 жовтня 2021 о 14:37

У межах проведення інформаційної кампанії щодо норм Закону  України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» керівником  Доманівської ДПІ Галиною Кузмінчук  проводяться індивідуальні консультації підприємців, які зареєстровані в Доманівській ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області, безпосередньо на робочих місцях суб’єктів господарювання.

Так, чергові зустрічі з підприємцями проведено 12 жовтня 2021 року. «Законом врегульовано особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб. Подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації не є окремим спеціальним порядком офіційного визнання або підтвердження державою фактів виникнення, переходу або припинення прав на активи, що яких подається така одноразова (спеціальна) добровільна декларація», – зазначила податківиця.

Підприємцям роз’яснено, що cкористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи-резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

Під час зустрічей підприємців також проінформовано про терміни «податкової амністії», ставки спеціального збору та гарантії, які забезпечує держава громадянам, які подали одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.