Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Очаківської ДПІ зустрівся з Куцурубським сільським головою

опубліковано 24 листопада 2021 о 16:05

Начальником Очаківської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Віталієм Бітуном сьогодні проведено робочу зустріч з головою Куцурубської сільської ради Інною Копійкою та фахівцями сільської ради.

У ході зустрічі обговорено основні положення Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших ЗУ щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Податківець зазначив, що проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб стартувало з 1 вересня і триватиме до 1 вересня 2022 року. Надав роз’яснення щодо активів, які підлягають декларуванню, суб’єктів, які можуть скористатися декларуванням, розмір одноразового збору й терміни його сплати, та зупинився на позитивних моментах добровільного декларування.

Віталій Бітун наголосив на важливості співпраці з місцевими органами влади в рамках проведення інформаційної кампанії щодо популяризації одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Під час обговорення питання використання електронних сервісів ДПС, податківець нагадав присутнім про можливість отримання місцевими фінансовими органами звітності в розрізі джерел доходів та звітності, в розрізі платників податків – юридичних осіб про суми нарахованих та сплачених податків та/або зборів, суми податкового боргу та надмірно сплачених до місцевих бюджетів податків та/або зборів з відповідних територій. Крім того, розповів про функціонал та інші переваг використання Електронного кабінету.

Під час зустрічі обговорені питання співпраці та оперативного вирішення проблемних питань щодо наповнення місцевого бюджету громади та погашення податкових боргів.