Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наталія Манжелей розповіла про одноразове декларування на сесії Вознесенської районної ради

опубліковано 25 листопада 2021 о 12:34

Начальниця Вознесенської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Наталія Манжелей взяла участь у черговій сесії Вознесенської районної ради та надала грунтовні роз’яснення присутнім щодо перебігу кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Вона детально розповіла про окремі положення одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами належних їм активів та сплати одноразового збору, що проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Надала роз’яснення щодо переліку осіб, які можуть скористатись одноразовим добровільним декларуванням, в яких випадках декларант має право подати нову звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію. Наголосила, що фізична особа самостійно приймає рішення щодо участі у декларуванні. Декларуванню підлягають кошти, з яких не сплачено або сплачено не в повному обсязі податки та збори. Декларація подається виключно в електронному вигляді.

Крім того, Наталія Манжелей розповіла про переваги, які має платник при поданні звітності в електронному вигляді, про можливості дистанційного спілкування з органами ДПС через Електронний кабінет. Такий формат дуже зручний, як для платників податків, так і для податківців. Це, перш за все, економія робочого часу, уникнення черг тощо. Податківиця наголосила на можливостях використання єдиного рахунку для сплати податків та зборів, ЄСВ та  повідомила про необхідність своєчасного внесення змін до облікової картки платника у разі зміни місця проживання, прізвища тощо.

Наталія Манжелей під час заходу зазначила на важливості співпраці з представниками органів місцевого самоврядування, нагадала, що фахівці податкової служби завжди відкриті до співробітництва та конструктивного діалогу.