Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Доманівські податківці провели круглий стіл для бізнесу та громадян

опубліковано 25 листопада 2021 о 13:22

Доманівською ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області продовжується робота з масового роз’яснення Закону України від 15.06.2021 №1539-IX. Вчора за участі начальниці Доманівської ДПІ Галини Кузмінчук, голови Прибузької ОТГ Олени Щербини, представників бізнесу та громадян відбулося засідання круглого столу.

Податківиця в деталях розповіла про можливість кожного громадянина скористатися правом подати спеціальну декларацію та легалізувати свої статки, які були придбані за рахунок коштів з яких не були сплачені відповідні податки або сплачені не в повному обсязі, щоб в подальшому вільно ними користуватися. Галини Кузмінчук підкреслила, що одноразове декларування – це  не обов’язок, а право.

Учасники зустрічі цікавились державними гарантіями. Посадовиця відповіла, що за участь у декларуванні декларант звільняється від  кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності. На питання щодо ставки оподаткування, проінформувала, що після подання декларації необхідно сплатити одноразовий платіж до бюджету і це набагато менше ніж  існуюча ставка податку з доходів  фізичних осіб(18%). Загальна ставка для активів які знаходяться на Україні - 5%, для статків які знаходяться за кордоном - 9%, для активів у вигляді облігацій внутрішньої державної позики - 2.5%. Розповіла про те , що є можливість сплатити  внесок  протягом трьох років рівними частинами. Цікавило присутніх, чи перевіряються дані, які зазначено в декларації. Податківиця відповіла, що стосовно одноразової декларації не проводиться документальна перевірка, тільки  камеральна  впродовж 60 календарних днів і лише для виявлення арифметичних та логічних помилок.

Друге питання яке було детально розглянуто на круглому столі – це переваги  Електронного кабінету. Галина Кузмінчук  детально розповіла про призначення Електронного сервісу, основні принципи роботи в ньому та окреслила переваги такого спілкування порівняно зі звичайним форматом отримання послуг. Наголосила, що через Електронний кабінет платник може подавати заяви про зміни реєстраційних даних в ДРФО.

Галина Кузмінчук наголосила, що при зміні паспорту, прізвища, місця проживання тощо  необхідно повідомити про це податкову.

Також обговорено інші робочі питання взаємодії Доманівської ДПІ та Прибузької ОТГ з ціллю збільшення надходження до бюджету, а саме погашення богів, зокрема з сумою боргу до 3060 грн.