Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальниця Кривоозерської ДПІ провела низку зустрічей з ФОП

опубліковано 25 листопада 2021 о 14:27

Як відомо, із набранням чинності Закону України від 15.06.2021 № 1539 з 1 вересня 2021 року громадяни отримали можливість легалізувати своє майно та статки, у разі придбання або отримання яких не сплачувалися податки. Для цього необхідно лише надати декларацію через «Електронний кабінет» та сплатити одноразовий збір.

Роз’ясненню особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування присвячено низку зустрічей, проведених начальницею Кривоозерської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Тетяною Кирилюк з місцевими фізичними особами - підприємцями.

Податківиця під час спілкування з суб’єктами господарювання наголосила, що податкова амністія розповсюджується на активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та за кордоном. При цьому, суму обсягом 400 тис грн визначено доходом, який фізична особа могла накопичити, і який можна не декларувати. Також не потрібно декларувати квартири загальною площею до 120 кв. м, будинки – до 240 кв м, нежитлові будівлі – до 60 кв м, земельні ділянки в межах безоплатної приватизації, один транспортний засіб некомерційного призначення.

Крім «податкової амністії» підприємці цікавились порядком реєстрації РРО та ПРРО, поданням звітності в електронному вигляді, можливістю отримання ЕЦП.

Податківиця під час зустрічей акцентувала увагу на необхідності інформування органів ДПС про зміни особистих даних, місця проживання, ПІБ тощо. Також додала, що у випадку виникнення запитань можна звертатись до Кривоозерської ДПІ.