Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Казанківськім фермерам про одноразове декларування під час робочих зустрічей

опубліковано 02 грудня 2021 о 12:01

Начальник Казанківської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Тетяна Кривцова днями провела зустріч з головою фермерського господарства «Жарко», на якій були розглянуто унікальну можливість участі в одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванні.

Податківиця детально повідомила про перелік об’єктів декларування, які підлягають декларуванню, зокрема – кошти у національній та іноземній валютах, банківські метали (золото, платина тощо), нерухомість (квартири, житлові будинки, нежитлові приміщення, земельні ділянки), автомобілі, предмети мистецтва, антикваріат, ювелірні вироби, корпоративні та майнові права на об’єкти інтелектуальної власності, цінні папери, інші активи (дороговартісні годинники, зброя, хутро, тварини рідкісних порід тощо).

Наголошено, що не є об’єктами одноразового декларування активи, які одержані внаслідок вчинення діянь, що містять ознаки кримінального правопорушення, крім випадків, визначених Кодексом, або по таким активам йде досудове розслідування / судове провадження, готівка, активи, що знаходяться або походять з території країни, визнаної державою-агресором.

Також обговорено, що у разі несплати або сплати не в повному обсязі суми збору така декларація вважається неподаною, а також на декларанта не поширюються державні гарантії і звільнення від відповідальності.

Учасники активно обговорили особливості одноразового декларування, ставки збору та алгоритм розрахунку суми одноразового збору, детально зупинились на сервісах ДПС.