Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове декларування під час зустрічі з представниками Баштанської ОТГ

опубліковано 02 грудня 2021 о 12:00

Баштанською ДПІ під час проведення чергової робочої зустрічі з представниками Баштанської ОТГ щодо обговорення питань надходжень до місцевого бюджету, а також вжиття спільних заходів щодо погашення сум наявної податкової заборгованості, було обговорено основні аспекти  одноразового (спеціального) добровільного декларування.

В ході зустрічі заступник начальника Баштанської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Кулик Тетяна повідомила, що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Кодексу є чи були платниками податків.

Заступник голови з питань діяльності виконавчих органів влади Баштанської ОТГ Євдощенко Світлана під час розмови поцікавилась, хто у розумінні одноразового (спеціального) добровільного декларування є суб’єктом декларування, що є об’єктом декларування та базою для нарахування збору, а також які ставки податкового зобов’язання може обрати декларант за результатами подачі декларації. Податківиця надала вичерпні відповіді на запитання.

Особливо актуальною для учасників зустрічі стала інформація про порядок декларування готівкових коштів, зокрема необхідність їх розміщення на спеціальних рахунках у фінансових установах.

На завершення зустрічі Кулик Тетяна додала, що подача одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.