Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На зустрічі з платниками в Центральній ДПІ йшлося про одноразове добровільне декларування

опубліковано 03 грудня 2021 о 16:29

Працівники Центральної ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області продовжують роботу в напрямку популяризації одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та в межах компетенції надають актуальні консультації.

Днями в інспекції відбулася робоча зустріч з платниками податків з приводу особливостей запровадження одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Керівник ДПІ Лариса Сілочі акцентувала увагу на тому, що громадяни України матимуть право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію  із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. При цьому, у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Податківиця також розповіла про те, що відомості, які містяться у відповідних одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах згідно Кодексу, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику без письмової згоди декларанта, крім випадків, коли це прямо передбачено законодавством.

На заході платникам були надані роз’яснення щодо термінів сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, наслідків неподання одноразової (спеціальної) декларації тими особами, хто має на це право.

Наприкінці зустрічі присутнім вручено відповідні листівки і брошури щодо особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування