Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Податкова амністія» – це унікальна можливість на компромісних умовах вивести із тіні неоподатковані статки

опубліковано 03 грудня 2021 о 13:16

Фахівці Корабельного ЦОП Інгульської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області продовжують роз’яснювати громадянам переваги запровадженого з 1 вересня поточного року одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Так, головним державним інспектором Конотоп Інною сьогодні проведено зустріч з фізичними особами, на якій обговорено основні аспекти так званої «податкової амністії». Акцентовано увагу на тому, що «податкова амністія» – це унікальна можливість на компромісних умовах вивести із тіні неоподатковані статки та без застережень використовувати їх у майбутньому.

Під час зустрічі увагу присутніх сфокусовано на таких питаннях, як об’єкти та суб’єкти податкової амністії, ставки спеціального збору, активи, які не потребують декларування. Присутнім роз’яснено алгоритм розрахунку суми одноразового збору, який розраховується шляхом застосування відповідної ставки до бази нарахування, акцентовано увагу, що ставки збору на порядок нижче діючих ставок.

Наголошено, що за участь в декларуванні громадянин отримує ряд державних гарантій, зокрема в частині звільнення від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства.

Присутнім надано тематичні листівки для більш детального ознайомлення з особливостями одноразового (спеціального) добровільного декларування, запропоновано звертатись до Корабельного ЦОП Інгульської або іншої ДПІ для отримання фахових консультацій, надано контактні телефони податкової інспекції.